Všetky recepty > Zákusky a koláče > Torty

Gaštanovo tvarohová šarlota

Torta plná chutí.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Gaštanová plnka

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor vanilkový 8 g  puding vanilkový - prášok 37 g  maslo 125 g  cukor práškový 125 g  gaštanové pyré mrazené 400 g

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštanové pyré. Vmiešame puding a plnku odložíme do chladu.

Gaštanová plnka

2. Orechovo - kávový korpus

káva čierna instantná 1 ČL  voda 6 PL  vaječný bielok 4 ks  cukor práškový 1 ČL  múka hrubá 160 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g  vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 120 g  orechy vlašské 100 g

Kávu rozpustíme vo vode. Z bielkov a štipky práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme kávu, mleté orechy. Postupne vmiešame múku a sneh z bielkov.

Orechovo - kávový korpus

3. 

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C 25 minút.

4. 

Upečený korpus vyložíme na mokrú utierku a zvinieme do tvaru rolády. Po vychladnutí odvinieme a popritom uvoľníme papier na pečenie. Korpus je krehký, pracujeme s ním opatrne.

5. 

Na korpus natrieme gaštanovú plnku a opäť zavinieme. V chlade necháme stuhnúť.

6. Tvarohovo - smotanová plnka

tvaroh jemný nízkotučný 250 g  cukor vanilkový 20 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml

Tvaroh rozmiešame so smotanou a cukrom.

Tvarohovo - smotanová plnka

7. 

jedlá želatina 30 g  voda 200 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  cukor práškový 30 g

Želatinu rozpustíme vo vode ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť. Zo smotany na šľahanie a cukru vyšľaháme šľahačku.

8. 

Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Nakoniec vmiešame šľahačku. Na pár minút, kým si nakrájame korpus na rovnomerné plátky, vložíme tvarohovo - smotanovú plnku so chladničky.

9. Tortu poskladáme

Hlbšiu misu (priemer 28 cm, hĺbka 15 cm) vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno a celý obvod poukladáme nakrájanú roládu.

Tortu poskladáme

10. 

Do stredu misky z rolád naložíme tvarohovú plnku. Po vrchu plnky rozložíme zbytok roládových plátov a odrezky z okrajov, ktoré prevyšujú plnku. Ľahko a jemne utlačíme.

11. 

orechy vlašské mleté 30 g

Celú poskladanú tortu posypeme pomletými orechmi a prekryjeme prečievajúcou fóliou. Necháme v chlade stuhnúť najmenej 4 hodiny.

12. 

Pred podávaním odokryjeme fóliu. Na vrch torty položíme na tesno tortový podnos. Tortu obrátime a vyklopíme. Odstránime fóliu po celom obvode. Tortu podľa fantázie a príležitosti vyzdobíme.

13. 

Mňááááámmmm..........

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť