svetvomne.sk

Gaštanovo tvarohová šarlota

Torta plná chutí.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Gaštanová plnka

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor vanilkový 8 g  puding vanilkový - prášok 37 g  maslo 125 g  cukor práškový 125 g  gaštanové pyré mrazené 400 g

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštanové pyré. Vmiešame puding a plnku odložíme do chladu.

Gaštanová plnka

2. Orechovo - kávový korpus

káva čierna instantná 1 ČL  voda 6 PL  vaječný bielok 4 ks  cukor práškový 1 ČL  múka hrubá 160 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g  vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 120 g  orechy vlašské 100 g

Kávu rozpustíme vo vode. Z bielkov a štipky práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme kávu, mleté orechy. Postupne vmiešame múku a sneh z bielkov.

Orechovo - kávový korpus

3. 

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C 25 minút.

4. 

Upečený korpus vyložíme na mokrú utierku a zvinieme do tvaru rolády. Po vychladnutí odvinieme a popritom uvoľníme papier na pečenie. Korpus je krehký, pracujeme s ním opatrne.

5. 

Na korpus natrieme gaštanovú plnku a opäť zavinieme. V chlade necháme stuhnúť.

6. Tvarohovo - smotanová plnka

tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 g  cukor vanilkový 20 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml

Tvaroh rozmiešame so smotanou a cukrom.

Tvarohovo - smotanová plnka

7. 

jedlá želatina 30 g  voda 200 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  cukor práškový 30 g

Želatinu rozpustíme vo vode ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť. Zo smotany na šľahanie a cukru vyšľaháme šľahačku.

8. 

Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Nakoniec vmiešame šľahačku. Na pár minút, kým si nakrájame korpus na rovnomerné plátky, vložíme tvarohovo - smotanovú plnku so chladničky.

9. Tortu poskladáme

Hlbšiu misu (priemer 28 cm, hĺbka 15 cm) vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno a celý obvod poukladáme nakrájanú roládu.

Tortu poskladáme

10. 

Do stredu misky z rolád naložíme tvarohovú plnku. Po vrchu plnky rozložíme zbytok roládových plátov a odrezky z okrajov, ktoré prevyšujú plnku. Ľahko a jemne utlačíme.

11. 

orechy vlašské mleté 30 g

Celú poskladanú tortu posypeme pomletými orechmi a prekryjeme prečievajúcou fóliou. Necháme v chlade stuhnúť najmenej 4 hodiny.

12. 

Pred podávaním odokryjeme fóliu. Na vrch torty položíme na tesno tortový podnos. Tortu obrátime a vyklopíme. Odstránime fóliu po celom obvode. Tortu podľa fantázie a príležitosti vyzdobíme.

13. 

Mňááááámmmm..........

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť