Domáce Dobošové rezy

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 700 g  vajce slepačie 3 ks  cukor práškový 300 g  maslo 50 g  kypriaci prášok do pečiva 18 g  mlieko polotučné 1,5% 150 ml

Hladkú múku zmiešame s vajcami, práškovým cukrom, maslom, práškom do pečiva. Postupne pridávame mlieko a cesto vymiesime.

Príprava cesta

2. 

Cesto si rozdelíme na šesť častí. Každú čas vyvaľkáme a po jednom pláty upečieme na plechu pokrytom papierom na pečenie. Cesto pečieme 5 minút na 200° C. Cesto je upečené, keď okraje začínajú jemne hnednúť. Cesto musí zostať bledé.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 1 l  cukor kryštálový 150 g  cukor vanilkový 12 g  múka hladká 4 PL  puding vanilkový - prášok 2 ks

5 upečených plátov potrieme plnkou, ktorú pripravíme nasledovne: Do vriaceho mlieka podľa postupu na obale vmiešame puding (Zlatý klas), pridáme cukor a múku. Uvaríme hustý puding.

4. 

maslo 250 g

Do vychladeného pudingu vmiešame maslo.

5. 

kakao - prášok 90 g

Primiešame kakao a pomocou šľahača vyšľaháme hustú plnku.

6. 

Touto plnkou bohato natrieme 5 plátov, šiesty plát ide úplne na vrch nenatretý. Rezy zaťažíme a umiestnime na 12 hodín do chladu. Cesto plnku jemne vpije, stane sa vláčne.

7. 

poleva cukrárska čokoládová

Po 12 hodinách vrchný plát potrieme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť