svetvomne.sk

BIO biely chlieb

Jemný a nadýchaný chlieb pripravený v domácej pekárničke.

 

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
NO TITLE400gramov
Bio trstinová melasa10gramov
Droždie instantné 2čajové lyžičky
Olej tekvicový1polievková lyžica
Soľ morská1čajová lyžička
Voda250mililitrov

1. 

voda 250 ml  BIO trstinová melasa 10 g  olej tekvicový 1 PL  NO TITLE 400 g  soľ morská 1 ČL  droždie instantné  2 ČL

Do miešacej nádoby domácej pekárničky nalejeme vodu, pridáme melasu, ktorú miešaním varechou rozpustíme, prilejeme olej. Prisypeme múku, soľ a droždie. Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá

2. 

Po upečení nádobu s chlebom vyberieme zo zariadenia a pár minút necháme vychladnúť. Potom chlieb z nádoby vyklopíme a zabalíme ho do čistej utierky. Po úplnom vychladnutí vyberieme zo spodu miešaciu lopatku a chlieb pokrájame.

3. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť