Špenátové lasagne
![Špenátové lasagne](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000612/img_sk_4x3/spenatove-lasagne_00180.jpg)
Návod, ako si pripraviť chutné a jednoduché jedlo so zelenou zeleninkou.
recept,fotorecept,špenát mrazený,cestoviny - Lasagne,syr polotvrdý,syr tavený,Cestoviny,
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cestoviny - Lasagne | - | ||
maslo | - | ||
maslo | 4 | polievkové lyžice | |
mlieko polotučné 1,5% | ¼ | litra | |
oregano | 1 | čajová lyžička | |
syr polotvrdý | 150 | gramov | |
syr tavený | 100 | gramov | |
špenát mrazený | 450 | gramov |
Recept
1.
syr tavený 100 gramov • maslo 4 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% ¼ litra
Z mlieka, masla a taveného syru si pripravíme omáčku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000612/small/IMG_8478.jpg)
2.
cesnak 4 strúčiky • oregano 1 čajová lyžička
Na miernom ohni necháme syr a maslo rozpustiť a nakoniec pridáme pretlačený cesnak a oregano.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000612/small/IMG_8483.jpg)
3.
špenát mrazený 450 gramov
Do omáčky pridáme čerstvý sparený špenát, alebo mrazený ktorý si pred tým rozmrazíme vo vodnom kúpeli.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000612/small/IMG_8489.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000612/small/IMG_8477.jpg)
5.
Na cestoviny navrstvíme polovicu hotovej omáčky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000612/small/IMG_8496.jpg)
6.
Opäť rozprestrieme cestoviny a rovnomerne navrstvíme zbytok omáčky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000612/small/IMG_8501.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000612/small/IMG_8505.jpg)
8.
syr polotvrdý 150 gramov
Vrch posypeme strúhanm syrom a zapekáme prykryté alobalom 30 minút a následne 15 odokryté.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000612/small/IMG_8514.jpg)
Dobrú chuť!