RECEPTY

Vanilková Panna Cotta

Vanilková Panna Cotta

Tradičný taliansky krémový dezert.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),vanilkový struk,želatinový stužovač,Zákusky,Talianska kuchyňa,Bezlepkové

Zákusky

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový4.5polievkovej lyžice
maliny100gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
olej olivový-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)600mililitrov
vanilkový struk1kus
želatinový stužovač150gramov

 

Recept

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Smotanu a cukor dáme variť v hrnci na strednej teplote.

2. 

vanilkový struk 1 kus

Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a nožom zoškrabneme vnútorný obsah s jadierkami.

3. 

Jadierka vanilky primiešame do hrnca. Zmes privedieme k varu a môžeme odstaviť.

4. 

želatinový stužovač 150 gramov

Želatinu si pripravíme podľa návodu.

5. 

Želatinu vmiešame do zmesi v hrnci, kým je ešte teplá.

6. 

olej olivový

Na kúsok papierovej kuchynskej servítky si kvapneme olej a vymastíme ňou formy, v ktorých bude panna cotta chladnúť. Je to vhodné len ak plánujete výsledný produkt podávať vyklopený na tanieri.

7. 

Naplníme formy. Môžeme použiť keramiku, poháre, taniere a pod.

8. Horúce maliny

maliny 100 gramov  cukor práškový ½ polievkovej lyžice

Na ozdobenie a kontrast chuti môžeme použiť horúce maliny, prevarené s cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies