Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zemiakové prílohy

Zemiaková kaša

Tradičný recept na zemiakovú kašu. Je to vhodná príloha k mnohým jedlám a deti ju majú veľmi radi (pre deti nesolíme).

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1 kg

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame.

2. 

voda  soľ 1 ČL

Zemiaky v hrnci zalejeme vlažnou vodou, tak by boli všetky ponorené pod hladinou. Osolíme a varíme do mäkka 15-20 minút od zovretia.

3. 

maslo 20 g  mlieko plnotučné 3,5% 1 dl

Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a mlieko.

4. 

Všetko spolu roztlačíme na kašu. Niektorí ľudia majú radi ak v kaši zostanú aj neroztlačené kúsky zemiakov.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť