Tvarohové kolieska

Voňavá veľkonočná dobrota.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tvaroh jemný mäkký 250 g  tvaroh hrudkovitý 250 g  múka polohrubá 500 g  vajce slepačie 2 ks  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL  maslo 50 g  ocot 1 PL

Všetky prísady dobre zmiešame a vymiesime cesto.

2. 

Cesto odložíme odpočívať na polhodinu do chladničky. Potom ho opäť dobre premiesime a opäť dáme na polhodinu do chladničky.

3. 

múka hladká

Cesto vyberieme, prekrojíme ho na polovice a jednu polovicu na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku pol centimetra. Postupne spracujeme aj ostatné cesto.

4. 

Pomocou väčšieho hrnčeka vykrajujeme kruhy.

5. 

Do kruhov vykrojíme malou formičkou otvory.

6. 

Kraje jemne po obvode nakrojíme.

7. 

olej fritovací

V panvici rozohrejeme olej a pripravené kolieska z oboch strán vypražíme.

8. 

Vypražené vyberieme na tanier vystlaný kuchynskou papierovou utierkou.

9. 

cukor práškový  cukor vanilkový

Potom ich poukladáme na tácku a ešte vlažné posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť