Tarhoňa

Ako si dobre pripraviť tarhoňu. Táto chutná cestovina je veľmi vhodnou prílohou k rozličným jedlám či už vareným, pečeným alebo duseným.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tarhoňa 400 g  olej slnečnicový 3 PL

Tarhoňu premyjeme na sitku a necháme odkvapkať. V primerane veľkom hrnci si zohrejeme olej a vsypeme do neho pripravenú tarhoňu, ktorú za stáleho miešania na oleji opekáme. Guľky tarhone sa opekajú nerovnomerne, vznikne viac farebných odtieňov od bledej až k tmavšej hnedej.

2. 

soľ  voda

Opečenú tarhoňu osolíme a zalejeme cca 1,5 cm nad povrch vriacou vodou. Varíme do vstrebania vody, zakryté v hrnci pod pokrievkou. Počas varenia párkrát premiešame, aby nám tarhoňa neprihorela. Po vstrebaní vody tarhoňu odstavíme zo sporáka a necháme ju v zakrytom hrnci ešte dopariť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť