Šľahačková torta s nektarinkami

Slávnostná letná torta zo sezónneho ovocia.

 

Počet porcií: 11

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Žĺtky vymiešame

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 170 g  cukor vanilkový 8 g

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Žĺtky vymiešame

2. Príprava suchej zmesi

múka polohrubá 80 g  škrob kukuričný 50 g  kakao - prášok 60 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Do druhej misky si navážime múku, škrobovú múčku, pridáme kakao a prášok do pečiva. Túto zmes zamiešame do žĺtkovej zmesi.

Príprava suchej zmesi

3. Vyšľaháme sneh

vaječný bielok 6 ks  maslo  múka hladká

Bielka vyšlaháme na sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175 ° C cca 25 minút.

Vyšľaháme sneh

4. Príprava krému

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 80 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml

Krém si pripravíme počas pečenia korpusu. Žĺtka vymiešame s cukrom. Mlieko trošku zohrejeme a primiešame do vymiešaných vajec.

Príprava krému

5. 

želatinový stužovač 50 g

Zmes vyšlaháme v horúcom vodnom kúpeli. Vyberieme z kúpela a do krému pridáme želatínový stužovač.

6. 

nektarinky 300 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 ml

Do krému pridáme rozmixované ovocie a vyšlahanú smotanu na šlahanie.

7. 

Krém poriadne ale jemne premiešame, dáme na 20 minút do chladu.

8. 

Upečený piškótový korpus necháme hodinu odstáť. Dlhým pilkovým nožom ho vodorovne rozrežeme na dve časti. Spodnú časť natrieme časťou krému, zakryjeme vrchnou časťou.

9. 

mandle lupienky 20 g  nektarinky 200 g

Zvyšok krému nanesieme na celú tortu, zarovnáme, ozdobíme ovocím. Tortu posypeme nasucho, na panvičke opraženými mandľovými lupeňmi. Tortu uložíme na 12 hodín do chladničky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť