Škvarkové pagáčové mafiny

Jednoducho pripravené obľúbené oškvarkové pagáče bez skladania, vaľkania a vykrajovania.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 50 ml  cukor kryštálový ½ ČL  droždie čerstvé 40 g

V teplom mlieku rozmiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka hladká 350 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 g  vajce slepačie 2 ks  soľ 2 ČL

Do naváženej múky pridáme smotanu, vajíčka, soľ a prilejeme kvások. Vymiesime polotuhé cesto a necháme ho 20 minút zakryté kysnúť.

3. 

oškvarky 250 g

Polovicu oškvarkov rozmixujeme ponorným mixérom, druhú posekáme nadrobno. Pridáme ich do cesta a dobre vymiesime.

4. 

múka hladká

Cesto posypeme múkou, zakryjeme a necháme ďalších 20 minút kysnúť.

5. 

Cesto opäť premiesime a pomocou naberačky na zmrzlinu, ktorú si pred naberaním cesta najprv namočíme do vody,...

6. 

masť bravčová

...kladieme kôpky cesta do vymastených foriem na mafiny. Naberačku si podľa potreby počas nakladania cesta máčame vo vode.

7. 

vajce slepačie 1 ks

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 20 minút vo formách podkysnúť.

8. 

Podľa chuti ich môžeme povrchu posypať sezamom, hrubozrnnou soľou alebo rascou.

9. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180 C 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť