svetvomne.sk

Škoricový cheesecake

Jemný dezert s vôňou Vianoc.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

škoricové sušienky 250 g

Sušienky najemno nasekáme v elektrickom sekáčiku, prípadne ich rozdrvíme kuchynským valčekom. Namiesto škoricových sušienok môžeme použiť aj maslové s tým, že do nich pridáme lyžičku, dve, mletej škorice.

2. 

maslo 125 g

Maslo rozpustíme a vychladené ho prilejeme k sušienkam. Rukami vypracujeme cesto, ktoré bude čiastočne drobivé.

3. 

Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno tortovej formy a pohárom ho poriadne utlačíme.

4. 

mascarpone 200 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml  tvaroh jemný mäkký 250 g  cukor práškový 125 g  cukor vanilkový 30 g  škorica mletá 1 ČL  vajce slepačie 3 ks

Jemný krémový syr, smotanu, tvaroh, oba cukre a škoricu vyšľaháme. Postupne zašľahávame po jednom vajíčka.

5. 

Tekutú zmes nalejeme na cesto.

6. 

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme hlboký plech naplnený vodou. Koláč umiestnime na mriežku nad plech. V tomto vodnom kúpeli dezert pečieme pri teplote 160-170°C 60 minút. Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru vypneme, pootvoríme a necháme 2 hodiny koláč v rúre na zbytkovom teple dopekať a chladnúť. Za ten čas nám takmer úplne stuhne.

7. 

Vychladnutý dezert nakoniec vložíme na niekoľko hodín do chladničky.

8. Tip na zdobenie

škoricový cukor

Papier o rozmere 3 x 3 cm preložíme na polovicu a vystrihneme malé pol srdiečko. Po rozložení papiera sa nám vytvorí šablóna, ktorú jemne položíme na každý rez dezertu a do vzniknutého otvoru nasypeme škoricový cukor. Papier opatrne zložíme.

Tip na zdobenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť