Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Ryžový nákyp s kiwi

Výborný klasický ryžový nákyp s ovocím. Podávame teplý, poliaty ovocnou šťavou. Chutí aj na studeno

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava ryžovej kaše

mlieko polotučné 1,5% l  voda ½ l  ryža 350 g  cukor vanilkový 20 g

Ryžu uvaríme v mlieku zmiešanom s vodou a vanilkovým cukrom do mäkka. Pri varení často premiešavame, aby nám ryža neprihorela. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.

Príprava ryžovej kaše

2. Príprava ryžovej zmesi

maslo 100 g  cukor práškový 150 g  vaječný žĺtok ks  hrozienka 80 g  vaječný bielok ks

Maslo vymiešame s cukrom, primiešame žĺtky. Pridáme chladnú ryžovú kašu a hrozienka, ktoré sme nechali chvíľu namočené vo vode. Všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov a štipky práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do ryžovej zmesi.

Príprava ryžovej zmesi

3. Pečenie

kiwi ks  maslo  vločky ovsené

Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ovsenými vločkami. Polovicu zmesi rovnomerne rozotrieme. Kiwi očistíme, pokrájame na kolieska a rozložíme po vrstve zmesi.Vhodné je použiť kiwi nie moc zrelé.

Pečenie

4. 

Na kiwi navrstvíme druhú polovicu ryžovej zmesi. Pečieme zakryté v rúre na strednom stupni 40 minút. Potom odokryjeme a 10 minút zapečieme. Upečený posypeme cukrom

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť