Ryžový nákyp s kiwi

Výborný klasický ryžový nákyp s ovocím. Podávame teplý, poliaty ovocnou šťavou. Chutí aj na studeno

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava ryžovej kaše

mlieko polotučné 1,5% 1 l  voda ½ l  ryža 350 g  cukor vanilkový 20 g

Ryžu uvaríme v mlieku zmiešanom s vodou a vanilkovým cukrom do mäkka. Pri varení často premiešavame, aby nám ryža neprihorela. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.

Príprava ryžovej kaše

2. Príprava ryžovej zmesi

maslo 100 g  cukor práškový 150 g  vaječný žĺtok 4 ks  hrozienka 80 g  vaječný bielok 4 ks

Maslo vymiešame s cukrom, primiešame žĺtky. Pridáme chladnú ryžovú kašu a hrozienka, ktoré sme nechali chvíľu namočené vo vode. Všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov a štipky práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do ryžovej zmesi.

Príprava ryžovej zmesi

3. Pečenie

kiwi 6 ks  maslo  vločky ovsené

Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ovsenými vločkami. Polovicu zmesi rovnomerne rozotrieme. Kiwi očistíme, pokrájame na kolieska a rozložíme po vrstve zmesi.Vhodné je použiť kiwi nie moc zrelé.

Pečenie

4. 

Na kiwi navrstvíme druhú polovicu ryžovej zmesi. Pečieme zakryté v rúre na strednom stupni 40 minút. Potom odokryjeme a 10 minút zapečieme. Upečený posypeme cukrom

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť