svetvomne.sk

Pohánkové rizoto s feniklom

Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

pohánka 150 g  voda 250 ml

Pohánku premyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu, uvedieme do varu a 3 minúty varíme. Odstavíme z ohňa, zakryjeme a necháme 15 minút postáť.

2. 

pór 200 g

Pór očistíme, umyjeme a pokrájame.

3. 

maslo 50 g

V panvici rozpustíme maslo a chvíľu na ňom osmažíme pór.

4. 

fenikel 300 g

Fenikel umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

5. 

jablká 200 g

Z jabĺk odstránime jaderníky a jablká pokrájame na kocky.

6. 

korenie koriander mletý ¼ ČL  korenie chilli ¼ ČL  korenie rímska rasca mletá - jeera ¼ ČL

K póru pridáme koreniny, premiešame.

7. 

voda 100 ml  soľ himalájska ružová 1 ČL

Pridáme fenikel, jablká, soľ a podlejeme vodou. premiešame a zakryté 8 minút dusíme.

8. 

Pridáme uvarenú pohánku...

9. 

...a zamiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť