Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Medovo tvarohový koláč

Koláč s jemným, jednoduchým korpusom a lahodným tvarohovým krémom.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka polohrubá 250 g  maslo 125 g  soľ  cukor kryštálový 40 g  vajce slepačie ks

Do väčšej misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, nakrájané maslo a vajce. Vypracujeme hladké cesto ktoré necháme v chlade 30 minút odpočinúť.

Príprava cesta

2. 

Cesto rozvaľkáme na okrúhly plát (najlepšie medzi dvoma fóliami), plát vložíme do okrúhlej formy vymastenej maslom. Kraje povyťahujeme do výšky cca 2 cm.

3. Príprava tvarohovej plnky

tvaroh hrudkovitý 750 g  cukor kryštálový 180 g  maslo 100 g  škrob kukuričný 50 g  vaječný žĺtok ks  med PL

Do menšej misky vložíme tvaroh, pridáme cukor, rozpustené maslo, žĺtka, škrobovú múčku a med.

Príprava tvarohovej plnky

4. 

Všetko spolu premiešame.

5. Vyšľaháme sneh

vaječný bielok ks

Z bielkov vyšľaháme sneh ktorý jemne primiešame k tvarohovej plnke. Zmes vylejeme na cesto.

Vyšľaháme sneh

6. 

V rúre vyhriatej na 180 ° upečieme do zlatohneda.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť