svetvomne.sk

Makovo-orechový medový koláč

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 200 g  cukor práškový 50 g  maslo 120 g  vaječný žĺtok 1 ks  škorica mletá ½ ČL

Do misky nasypeme múku, cukor, pridáme zmäknuté maslo, vaječný žĺtok a škoricu.

2. 

Vypracujeme cesto ktoré necháme v chlade 30 minút odpočívať.

3. 

mak mletý 125 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Mlieko necháme zovrieť a prisypeme do neho mak, premiešame.

4. 

orechy vlašské 125 g

Orechy posekáme.

5. 

med 150 g

Orechy primiešame k maku, vmiešame med. Zmes necháme vychladnúť.

6. 

Cesto vyberieme z chladničky. 3/4 cesta vložíme do plechu (20x30 cm) a rovnomerne roztlačíme až na okraje plechu. Okraje cesta zarovnáme, alebo vytvoríme prstami volánik.

7. 

Zbytok cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme drobné tvary.

8. 

vajce slepačie 2 ks  vaječný bielok 1 ks

Do vyhladnutej orechovo-makovej plnky vmiešame rozmiešané vajíčka. Trochu vajíčka si ponecháme na potretie tvarov.

9. 

Plnku vylejeme na cesto. Poukladáme vykrojené tvary a potrieme ich opatrne vajíčkom.

10. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 10 minút. Potom koláč zakryjeme alobalom a pečieme ďalších 25 minút. Na posledných 5 minút odokryjeme.

11. 

škoricový cukor

Vychladený koláč posypeme škoricovým cukrom a pokrájame na trojuholníky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť