Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Linecké veľkonočné zajace

Jednoduchý trvanlivý keks bez plnky. Chutiť bude najmä malým šibačom.

 

Počet porcií: 46

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 250 g  cukor práškový 60 g  maslo 125 g  vajce slepačie 1 ks  citrón

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, maslo a vajce. Citrón dobre umyjeme a ošúpeme. Kôru nastrúhame z vnútornej strany a pridáme k ingredienciám v mise.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme v chlade najmenej hodinu odpočívať.

3. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm a vykrajujeme veľkonočnými formičkami.

4. 

cukrárenské zdobenie - pestré

Do vykrojených tvarov povtláčame pestré cukrárenské zdobenie.

5. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť