Linecké veľkonočné zajace

Jednoduchý trvanlivý keks bez plnky. Chutiť bude najmä malým šibačom.

 

Počet porcií: 46

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 250 g  cukor práškový 60 g  maslo 125 g  vajce slepačie 1 ks  citrón

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, maslo a vajce. Citrón dobre umyjeme a ošúpeme. Kôru nastrúhame z vnútornej strany a pridáme k ingredienciám v mise.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme v chlade najmenej hodinu odpočívať.

3. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm a vykrajujeme veľkonočnými formičkami.

4. 

cukrárenské zdobenie - pestré

Do vykrojených tvarov povtláčame pestré cukrárenské zdobenie.

5. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť