Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Kuracie stehná v špenáte

Takýto kurací "budzogáň" zachutí aj deťom, ktoré inak špenát moc nemusia :)

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kuracích stehien

kuracie stehná spodné 8 ks  soľ 1 ČL  paprika červená mletá 3 ČL

Kuracie stehná umyjeme, odstránime z nich kožu, posolíme a okoreníme mletou červenou paprikou.

Príprava kuracích stehien

2. Príprava špenátovej budzogáňovej zmesi

špenát mrazený 450 g  rožok biely 5 ks  vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  cibuľa 150 g  cesnak 3 strúčiky  soľ 1 ČL

Rožky pokrájame, zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pridáme rozmrazený špenát, vajcia, soľ, pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Príprava špenátovej budzogáňovej zmesi

3. Obaľujeme

Zmes dobre premiešame a každé kuracie stehno v nej obalíme. Pri obaľovaní zmes jemne pritláčame rukami na mäsovú časť stehna, kosť neobaľujeme.

Obaľujeme

4. Pečieme

olej olivový 3 PL  strúhanka 3 PL  voda 50 ml

Pekáč si vylejeme olivovým olejom a posypeme strúhankou. Poukladáme doňho kuracie budzogáne. Podlejeme trochou vody a zakryté pečieme na strednom stupni v rúre cca 40 minú. Odokryjeme a necháme 10 minút pri vyššom stupni zapiecť.

Pečieme

5. 

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť