svetvomne.sk

Kuracie stehná v špenáte

Takýto kurací "budzogáň" zachutí aj deťom, ktoré inak špenát moc nemusia :)

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kuracích stehien

kuracie stehná spodné 8 ks  soľ 1 ČL  paprika červená mletá 3 ČL

Kuracie stehná umyjeme, odstránime z nich kožu, posolíme a okoreníme mletou červenou paprikou.

Príprava kuracích stehien

2. Príprava špenátovej budzogáňovej zmesi

špenát mrazený 450 g  rožok biely 5 ks  vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  cibuľa 150 g  cesnak 3 strúčiky  soľ 1 ČL

Rožky pokrájame, zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pridáme rozmrazený špenát, vajcia, soľ, pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Príprava špenátovej budzogáňovej zmesi

3. Obaľujeme

Zmes dobre premiešame a každé kuracie stehno v nej obalíme. Pri obaľovaní zmes jemne pritláčame rukami na mäsovú časť stehna, kosť neobaľujeme.

Obaľujeme

4. Pečieme

olej olivový 3 PL  strúhanka 3 PL  voda 50 ml

Pekáč si vylejeme olivovým olejom a posypeme strúhankou. Poukladáme doňho kuracie budzogáne. Podlejeme trochou vody a zakryté pečieme na strednom stupni v rúre cca 40 minú. Odokryjeme a necháme 10 minút pri vyššom stupni zapiecť.

Pečieme

5. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť