Všetky recepty > Zákusky a koláče > Cukrovinky

Kokosový kmeň

Obľúbená, nepečená, nielen vianočná maškrta.

 

Počet porcií: 32

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kokos strúhaný 250 g  mlieko sušené 100 g  mlieko sladené kondenzované 397 g

Z kokosu, sušeného a sladeného kondenzovaného mlieka vypracujeme kompaktnú masu.

2. 

kakao - prášok 10 g

Masu preložíme na dosku a znovu premiesime. Rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice zapracujeme kakao. Ak chceme mať kokosový kmeň viacfarebný, môžeme časti masy zafarbiť potravinárskym farbivom, alebo pár kvapkami cviklovej, či mrkvovej šťavy a pod.

3. 

Z kakaovej masy na doske ušúľame rukami valčeky o priemere asi 1 cm.

4. 

Z bielej masy ušúľame valčeky asi 1,5 cm hrubé. Hnedý valček omotáme okolo bieleho a šúľaním spojíme do valčeka. Hnedú a bielu masu môžeme spájať rôznymi spôsobmi podľa fantázie.

5. 

kokos strúhaný

Vytvorené valčeky obalíme v kokose. Necháme stuhnúť...

6. 

...a pokrájame na 5 cm dlhé kúsky.

7. 

Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť