Kokosový kmeň

Obľúbená, nepečená, nielen vianočná maškrta.

 

Počet porcií: 32

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kokos strúhaný 250 g  mlieko sušené 100 g  mlieko sladené kondenzované 397 g

Z kokosu, sušeného a sladeného kondenzovaného mlieka vypracujeme kompaktnú masu.

2. 

kakao - prášok 10 g

Masu preložíme na dosku a znovu premiesime. Rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice zapracujeme kakao. Ak chceme mať kokosový kmeň viacfarebný, môžeme časti masy zafarbiť potravinárskym farbivom, alebo pár kvapkami cviklovej, či mrkvovej šťavy a pod.

3. 

Z kakaovej masy na doske ušúľame rukami valčeky o priemere asi 1 cm.

4. 

Z bielej masy ušúľame valčeky asi 1,5 cm hrubé. Hnedý valček omotáme okolo bieleho a šúľaním spojíme do valčeka. Hnedú a bielu masu môžeme spájať rôznymi spôsobmi podľa fantázie.

5. 

kokos strúhaný

Vytvorené valčeky obalíme v kokose. Necháme stuhnúť...

6. 

...a pokrájame na 5 cm dlhé kúsky.

7. 

Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť