svetvomne.sk

Kapustový koláč

Koláč z kysnutého cesta plnený sladkou hlávkovou kapustou.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta biela 1 kg

Kapustu postrúhame.

2. 

maslo 60 g

V hrnci rozpustíme maslo.

3. 

Na maslo nasypeme kapustu, premiešame a udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  droždie čerstvé 25 g  múka hrubá 400 g  múka polohrubá 200 g  maslo 80 g  vajce slepačie 2 ks  cukor práškový 50 g  citrónová kôra ½ ČL

V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Kvások vlejeme do naváženej múky, pridáme chladné rozpustené maslo, vajíčka, cukor, postrúhanú citrónovú kôru a štipku soli.

5. 

Vymiesime cesto a necháme ho na teplom mieste, prikryté, vykysnúť.

6. 

hrozienka 100 g  cukor práškový 150 g  škorica mletá 1 ČL

Do vychladenej kapusty vmiešame umyté hrozienka, cukor, škoricu a štipku soli.

7. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu rozvaľkáme na papieri na pečenie, alebo na fólii na pečenie, vo veľkosti plechu.

8. 

Cesto s fóliou alebo papierom vtiahneme do hlbšieho plechu (42x32cm). Ak nechceme použiť na pečenie papier, alebo fóliu, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a premiestnime ho do plechu vymasteného masťou a vysypaného múkou. Na cesto rovnomerne rozložíme kapustovú plnku.

9. 

múka polohrubá

Rozvaľkáme druhú polovicu cesta na pomúčenej doske.

10. 

vajce slepačie 1 ks

Cesto preložíme na kapustu, okraje popritláčame aby sa spojili so spodným cesto. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

11. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre pri asi 180°C približne 30 minút. Upečený koláč posypeme preosiatym práškovým cukrom, necháme vychladnúť, pokrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť