Všetky recepty > Šaláty > Zeleninové šaláty

Kapustovo-cviklový krémový šalát

Výborný šalát vhodný ako príloha k mäsám. Ako samostatný pokrm môže byť, bez pridania tatárskej omáčky, zdravou večerou pre všetkých dietárov.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta biela 800 g

Kapustu pokrájame na malé kúsky.

2. 

soľ 1 ČL  rasca mletá ½ ČL

Vložíme ju do hrnca, prisypeme soľ, rascu, premiešame a necháme odpočívať.

3. 

cvikla - červená repa 1 kg

Cviklu umyjeme a do mäkka uvaríme vo vode (asi za 1-1,5 hodinu). Necháme vychladnúť a ošúpeme.

4. 

Cviklu nahrubo pristrúhame ku kapuste.

5. 

cibuľa 100 g  ocot 2 PL  soľ

Cibuľu ošúpeme a tiež nahrubo dostrúhame do šalátu. Pridáme ocot, soľ (podľa chuti) a dobre premiešame.

6. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 ml

Vmiešame jogurt a necháme do druhého dňa v chlade uležať.

7. 

tatárska omáčka 150 ml

Pred podávaním primiešame tatársku omáčku.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť