Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Grilovaný šašlík

Podávame s chlebom alebo opečenými zemiakmi.

 

Počet porcií: 10

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava zeleninovo-mäsovej zmesi na šašlíky

cibuľka jarná 150 g  reďkovka 100 g

Cibuľku očistíme, umyjeme a najemno nakrájame na kolieska. Reďkovkám odstránime korienky a zelenú vňať, umyjeme ich a nastrúhame na hrubšom strúhadle.

Príprava zeleninovo-mäsovej zmesi na šašlíky

2. 

žihľava dvojdomá 50 g

Pokiaľ šašlíky pripravujeme v prírode môžeme do nich pridať aj žihľavu. Natrháme mladú žihľavu, umyjeme ju a otrháme zo stonky listy. Tie najemno nasekáme.

3. 

mäso mleté 1000 g  olej olivový 2 PL  soľ 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  zázvor mletý ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak 4 strúčiky

Do mletého mäsa pridáme pripravenú cibuľku, reďkovku, žihľavu, olej, soľ, mletú papriku, zázvor, korenie a očistený pretlačený cesnak. Všetko dobre rozmiešame.

4. 

Tvoríme valčeky asi 7 cm dlhé a 2 cm hrubé.

5. 

Dva valčeky napichneme na špajdlu a jemne sploštíme.

6. Grilujeme

Grilujeme 10 - 15 minút zo všetkých strán do zlatohneda.

Grilujeme

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť