Grilované marinované tofu

Tofu marinované v jednoduchej marináde opečené na grilovacej panvici s mrkvou, hubami, bambusovými výhonkami a ryžovými rezancami.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava tofu

tofu biele 360 g  sójová omáčka 1 PL  olej sezamový 1 PL  olej tekvicový 1 PL  olej olivový 1 PL

Tofu nakrájame na plátky. Polovicu rozložíme do hlbokého taniera a pokvapkáme omáčkou a olejmi.

Príprava tofu

2. 

sójová omáčka 1 PL  olej sezamový 1 PL  olej tekvicový 1 PL  olej olivový 1 PL

Na prvú vrstvu pokladáme druhú polovicu tofu a opäť pokvapkáme omáčkou a olejmi. Zakryjeme a necháme do druhého dňa marinovať.

3. Grilovanie

Grilovaciu panvicu nahrejeme a poukladáme do nej plátky tofu. Z oboch strán grilujeme do hneda.

Grilovanie

4. Príprava zeleniny

huby sušené čínska zmes 20 g  mrkva 250 g  olej olivový 2 PL

Sušené huby umyjeme a namočíme do vody. Mrkvu očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Tofu vyberieme z panvice a vložíme do nej mrkvu so scedenými hubami. Pokvapkáme olejom a zakryjeme. 5 minút podusíme.

Príprava zeleniny

5. 

šampiňóny 300 g

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky, pridáme ich k mrkve a ďalej všetko spolu 5 minút dusíme pod pokrievkou.

6. 

voda 400 ml  sójová omáčka 40 ml  škrob kukuričný 15 g

Vo vode rozmiešame sójovú omáčku so škrobom ...

7. 

sterilizované bambusové výhonky 150 g

... zalejeme zeleninu s hubami, pridáme scedené bambusové výhonky, premiešame a 5 minút povaríme.

8. 

Na zeleninu poukladáme tofu a pod pokrievkou necháme všetko spolu prehriať.

9. Príprava ryžových rezancov

ryžové rezance 300 g

Rezance vložíme do hlbokého hrnca a zalejeme studenou vodou. Necháme 10 minút napučať.

Príprava ryžových rezancov

10. 

soľ

Studenú vodu scedíme, pridáme soľ a rezance zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť dve minúty, scedíme a prepláchneme studenou vodou aby sa spolu nezlepili.

11. 

olej slnečnicový 2 PL

Zmäknuté rezance môžeme rýchlo osmažiť na woku (2 minúty) s trochou oleja.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť