Čokoládové košíčky s vanilkovou penou

Rýchla maškrta z čokolády a šľahačkovo-pudingového krému, vhodná napríklad aj na detskú oslavu.

 

Počet porcií: 14

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava košíčkov

čokoláda na varenie 55% 200 g

Čokoládu na varenie roztopíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Do čokolády nič nepridávame, má byť hustejšia. TIP: Môžeme použiť akýkoľvek druh čokolády na varenie, my sme použili nugátovú.

Príprava košíčkov

2. 

Nachystáme si papierové košíčky a vnútro opakom lyžičky polievame čokoládou, okraje musia byť trochu hrubšie, aby pri odstraňovaní papiera od čokolády nepopraskali. Necháme v chladničke stuhnúť.

3. 

Keď košíčky stuhnú vyberieme ich z chladničky a opatrne odstránime papierové košíčky.

4. 

mandle sladké jadrá

Na dno každého košíčka dáme mandľu alebo lieskový oriešok.

5. Príprava peny

mlieko polotučné 1,5% ¼ l  puding vanilkový - prášok 30 g

Odoberieme časť mlieka, v ktorom rozmiešame vanilkový puding.

Príprava peny

6. 

cukor vanilkový 2 ks

Zvyšnú časť mlieka spolu s vanilkovým cukrom privedieme do varu.

7. 

Prilejeme rozmiešaný puding a uvaríme hustý krém.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 180 ml

Do vychladnutého zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu.

9. 

Vanilkovou penou naplníme zdobičku a naplníme košíčky.

10. 

kakao - prášok

Košíčky na záver posypeme kakaovým práškom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť