Bravčovina s horčicovou omáčkou

Chutná bravčovinka v horčicovej omáčke s pórikom a jablkami. Podávame s ryžou, alebo s cestovinami.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 600 g  jablká 300 g  pór 200 g

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.

2. 

olej slnečnicový 30 ml  voda 200 ml

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej na ktorom opražíme bravčové mäso asi dve minúty z každej strany, kým sa mäso nezatiahne a nezbelie. Pridáme pór a podlejeme vodou, alebo vývarom. Necháme zovrieť.

3. 

horčica plnotučná 3 PL  korenie čierne mleté  tymián

Do panvice pridáme nakrájané jablká a horčicu. Osolíme a okoreníme. Na strednom ohni všetko spolu dusíme až kým nebude mäso mäkké.

4. 

smotana sladká na varenie 100 ml  múka hladká 1 ČL  brandy 2 PL

Do mäsa vmiešame smotanu s múkou a omáčku zahustíme. Prilejeme brandy, oheň zosilníme a ešte chvíľu povaríme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť