Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Nátierky a pomazánky

Baklažánová nátierka

Pomazánku podávame natretú na chlebe či pečive, chutí teplá aj studená.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  cesnak 3 strúčiky  olej olivový 20 ml

Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame a vložíme do zohriateho oleja, opražíme.

2. 

baklažán 250 g

Baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ho k cibuli s cesnakom, posolíme a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

3. 

paradajky 250 g

Za čas dusenia baklažánu si vriacou vodou zalejeme paradajky, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Pridáme ich k baklažánu a za občasného premiešania 5 minút všetko spolu dusíme.

4. 

smotana sladká na varenie 3 PL  maslo 10 g

Nakoniec pridáme sladkú smotanu a maslo. Premiešame, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

5. 

Mierne vychladnutú zmes môžeme ešte jemne rozmixovať ponorným mixérom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť