Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Nátierky a pomazánky

Baklažánová nátierka

Pomazánku podávame natretú na chlebe či pečive, chutí teplá aj studená.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  cesnak strúčiky  olej olivový 20 ml

Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame a vložíme do zohriateho oleja, opražíme.

2. 

baklažán 250 g

Baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ho k cibuli s cesnakom, posolíme a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

3. 

paradajky 250 g

Za čas dusenia baklažánu si vriacou vodou zalejeme paradajky, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Pridáme ich k baklažánu a za občasného premiešania 5 minút všetko spolu dusíme.

4. 

smotana sladká na varenie PL  maslo 10 g

Nakoniec pridáme sladkú smotanu a maslo. Premiešame, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

5. 

Mierne vychladnutú zmes môžeme ešte jemne rozmixovať ponorným mixérom.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť