svetvomne.sk

Baklažánová nátierka

Pomazánku podávame natretú na chlebe či pečive, chutí teplá aj studená.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  cesnak 3 strúčiky  olej olivový 20 ml

Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame a vložíme do zohriateho oleja, opražíme.

2. 

baklažán 250 g

Baklažán umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ho k cibuli s cesnakom, posolíme a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

3. 

paradajky 250 g

Za čas dusenia baklažánu si vriacou vodou zalejeme paradajky, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Pridáme ich k baklažánu a za občasného premiešania 5 minút všetko spolu dusíme.

4. 

smotana sladká na varenie 3 PL  maslo 10 g

Nakoniec pridáme sladkú smotanu a maslo. Premiešame, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

5. 

Mierne vychladnutú zmes môžeme ešte jemne rozmixovať ponorným mixérom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť