svetvomne.sk

Adventný hruškový koláč z krehkého cesta

Dobrota plná šťavnatých hrušiek pri ktorej nikto nebude mať výčitky svedomia.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 200 g  orechy vlašské mleté 100 g  maslo 200 g  cukor kryštálový 60 g  vajce slepačie 1 ks

Z daných ingrediencií spracujeme cesto. Cesto spracujeme rýchlo, tuk sa rýchlo topí a pri pomalom spracovaní sa cesto lepí na ruky a trhá.

Príprava cesta

2. Cesto rozvaľkáme

Vypracované cesto v tvare bochníka vložíme na hodinu do chladu. Schladené cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť vyvaľkáme na múkou posypanej podložke do čo najrozľahlejšieho tvaru (cesto sa začne po čase trhať). Rozvaľkané cesto prenesieme do kruhovej tortovej formy alebo inej formy na koláč, prstami pritlačíme a roztiahneme. Formu nepotierame tukom, cesto je dosť tukové.

Cesto rozvaľkáme

3. Plnka

hrušky 700 g

Ošúpeme a nakrájame na plátky hrušky (čerstvé alebo zavárané).

Plnka

4. 

cukor kryštálový 2 PL  korenie perníkové 1 ČL

Na plát cesta v okrúhlej forme rozložíme hrušky, zasypeme cukrom zmiešaným s perníkovým korením.

5. Pečenie

Prikryjeme druhým plátom cesta, popicháme povrchu špajdľou. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180°C, pečieme 20-30 minút.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť