Makrela v jogurte
Chutná a zdravá ryba v jogurtovej marináde. Podávame s ryžou.
recept,fotorecept,makrela,jogurt biely,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 300 | gramov | |
feferónky sterilizované | 2 | kusy | |
jogurt biely | 450 | mililitrov | |
korenie rasca mletá | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
makrela | 1200 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
zázvor mletý | 1 | čajová lyžička |
Recept
1. Makrely
makrela 1200 gramov
Mrazené makrely necháme čiastočne rozmraziť a odrežeme z nich vrchné, spodné plutvy a hlavu. Narežeme bruško a vyčistíme vnútornosti. Kým sú čiastočne zmrazené ľahšie sa nám plutvy odriezajú. Následne necháme makrely ďalej rozmrazovať.
2. Marináda
cibuľa 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička • zázvor mletý 1 čajová lyžička
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Pridáme soľ, korenie, rascu a zázvor. Dobre zmixujeme.
3.
feferónky sterilizované 2 kusy • jogurt biely 450 mililitrov
Feferónky na jemno nasekáme a zamiešame ich s jogurtom.
4.
Rozmrazené makrely umyjeme a natrieme zmesou z cibule a korenín.
5.
Potom ich natrieme jogurtom s feferónkami a v chlade marinujeme 1 hodinu.
6.
olej slnečnicový 50 mililitrov • cibuľa 150 gramov
Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme makrely aj celou marinádou a udusíme do mäkka (cca 30 minút).
Dobrú chuť!