Krúpna baba s hubami
Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.
recept,fotorecept,krúpy jačmenné,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 150 | gramov | |
huby sušené | 40 | gramov | |
korenie majorán sušený | 1.5 | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
krúpy jačmenné | 200 | gramov | |
masť bravčová | 30 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 600 | mililitrov | |
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
2.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 600 mililitrov
Pridáme soľ, korenie, vodu a varíme 20 minút pod pokrievkou. Voda sa musí takmer úplne vstrebať.
5.
Pridáme scedené huby a chvíľu posmažíme.
6.
Krúpy preložíme do misky, pridáme huby, premiešame a necháme chladnúť.
9.
Polovicu zemiakov zmiešame s krúpami.
11.
korenie majorán sušený 1.5 čajovej lyžičky • cesnak 1 strúčik
Do druhej polovice zemiakov primiešame majorán a očistený prelisovaný cesnak.
12.
Zemiaky rozotrieme na prvú vrstvu.
13.
Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.
14.
Pokrájame a podávame.
Dobrú chuť!