Tuniakové cestoviny

Tuniakové cestoviny

Pripravte si vynikajúce cestoviny s konzervovaným tuniakom, sviežim citrónom a kaparmi v domácich podmienkach ako od profesionáneho kuchára niekde v srdci Talianska. Kvalitné suroviny pomôžu dosiahnúť dokonalý výsledok.

recept,fotorecept,cestoviny - Fusilli (špirály),tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave,Cestoviny,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cestoviny - Fusilli (špirály)240gramov
citrónová kôra1čajová lyžička
citrónová šťava3polievkové lyžice
kapary2čajové lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej olivový3polievkové lyžice
tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave100gramov

 

Recept

1. 

cestoviny - Fusilli (špirály) 240 gramov

V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2. 

olej olivový 3 polievkové lyžice  tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave 100 gramov

Na miernom plameni začneme restovať konzervovaného tuniaka na olivovom oleji. Snažíme sa vareškou rozdeliť mäso na malé kúsky.

3. 

citrónová kôra 1 čajová lyžička  citrónová šťava 3 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  kapary 2 čajové lyžičky

Zmes dochutíme korením, citrónovou kôrou, šťavou a pridáme kapary.

4. 

Pridáme trochu vody z hrnca v ktorom sa varili cestoviny a dobre premiešame.

5. 

Do tuniakovej zmesi jemne ale dôkladne primiešame takmer uvarené cestoviny a chvíľu spoločne dovaríme.

Dobrú chuť!