Bravčové medailónky v zeleninovej omáčke

Bravčovina v jemnej omáčke z mrkvy, brokolice a karfiolu. Podávame s haluškami alebo knedľou.
recept,fotorecept,bravčové pliecko,zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol),Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 600 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko plnotučné 3,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 10 | gramov | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 500 | mililitrov | |
zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol) | 700 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2.
bravčové pliecko 600 gramov
Vyššie kúsky bravčového pliecka očistíme z tuku, umyjeme a pokrájame na plátky. Mäso pridáme k cibuli a miešame kým sa zatiahne.

3.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • cesnak 2 strúčiky • voda 500 mililitrov
Prisypeme soľ, korenie, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a prilejeme vodu. Varíme pod pokrievkou, za občasného miešania, 20 minút.

4.
zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol) 700 gramov
Mrazenú zeleninu premyjeme pod tečúcou vodou a pridáme ju k mäsu. Premiešame a ďalej všetko spolu varíme pod pokrievkou, ďalších 20 minút.

5.
Počas varenia sa voda v hrnci takmer vyparí. Z hrnca vyberieme mäso.

6.
mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov • múka hladká 10 gramov • soľ
Do hrnca, k zelenine, prilejeme mlieko a pridáme múku. Všetko spolu zmixujeme, vrátime na oheň a privedieme do varu. Omáčku podľa chuti dosolíme.

7.
Do omáčky vložíme medailónky mäsa. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!