Tvarohovo medový koláč s jablkami

Tvarohovo medový koláč s jablkami

    

Šťavnatý koláč plný sladkého tvarohu s jablkami, na tenkom špaldovom ceste s maslom.

recept,fotorecept,med,med,med,tvaroh jemný mäkký,jablká,Koláče,Zdravé koláčiky

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

múka špaldová celozrnná hladká 170 gramov  maslo 80 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  med 1 polievková lyžica  vajce slepačie 1 kus

Do misy nasypeme múku, pridáme maslo, vajce, škoricu a med. Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade 30 minút odpočinúť.

2. 

hrozienka 40 gramov

Hrozienka premyjeme vo vode.

3. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  škrob zemiakový 25 gramov  maslo 40 gramov  med 3 polievkové lyžice  vaječný žĺtok 3 kusy  citrónová šťava 3 polievkové lyžice

Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu s medom, rozpusteným a vychladeným maslom, škrobom, vaječnými žĺtkami a citrónovou šťavou. Pridáme hrozienka a zamiešame.

4. 

vaječný bielok 3 kusy

Nakoniec vyšľaháme z vaječných bielkov tuhý sneh a zamiešame ho do plnky.

5. 

maslo 30 gramov  med 2 polievkové lyžice

Na panvici roztopíme maslo s medom.

6. 

jablká 350 gramov

Jablká ošúpeme, pokrájame na tenké mesiačiky a osmažíme ich na medovom masle.

7. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme do vymastenej formy tak, aby bolo aj po bokoch formy.

8. 

Do formy vlejeme tvarohovú plnku.

9. 

Zakryjeme opečenými jablkami a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 minút.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

citrónová šťava3polievkové lyžice
hrozienka40gramov
jablká350gramov
maslo150gramov
med6polievkových lyžíc
múka špaldová celozrnná hladká170gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
škorica mletá1čajová lyžička
škrob zemiakový25gramov