Cheesecake z Ricotty

Cheesecake z Ricotty

Vynikajúci jemný syrový koláč z talianskej ricotty. Chuťovo doladený vanilkou a pomarančovou kôrou s polevou z lesného ovocia a višní.

recept,fotorecept,syr Ricotta,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové275gramov
cukor kryštálový50gramov
cukor práškový150gramov
pomarančová kôra1čajová lyžička
puding vanilkový - prášok20gramov
syr Ricotta750gramov
vajce slepačie3kusy
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia)300gramov
škrob zemiakový1čajová lyžička

 

Recept

1. 

cesto lístkové 275 gramov

Do rozvaľkaného lístkového cesta otlačíme obvod formy na pečenie a podľa ryhy vyrežeme kruh. Zvyšok narežeme na 5 centimetrov široké pásy.

2. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Kruh z lístkového cesta vložíme na dno formy a z pásov vytvarujeme obvod.

3. 

vajce slepačie 3 kusy  cukor práškový 150 gramov  syr Ricotta 750 gramov  puding vanilkový - prášok 20 gramov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.

4. 

pomarančová kôra 1 čajová lyžička

Primiešame nastrúhanú kôru z jedného pomaranča.

5. 

Syrový krém vlejeme do formy a okraje cesta vtlačíme do roviny s hladinou krému.

6. 

Pečieme 60 min. pri teplote 150°C.

7. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 300 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  škrob zemiakový 1 čajová lyžička

Ovocie s cukrom rozvaríme na miernom ohreve za občasného premiešania. Zahustíme s trochou škrobu.

8. 

Trochu vychladnuté ovocie rozmixujeme ponorným mixérom.

9. 

Ovocnú polevu nalejeme na vrch upečeného vychladnutého koláča a uložíme do chladničky.

Dobrú chuť!