Gaštanový krémešový rez
Jednoduchý zákusok plný gaštanovej chuti.
recept,fotorecept,cesto lístkové,gaštanové pyré mrazené,tvaroh jemný mäkký,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 120 | gramov | |
gaštanové pyré mrazené | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 600 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
puding vanilkový - prášok | 120 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 24 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 5 | kusov |
Recept
1.
cesto lístkové 500 gramov • múka hladká
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer asi 38x48 cm.
2.
Cesto vložíme do plechu tak, aby pokrývalo celé okraje. Prebytočné cesto na rohoch odrežeme.
3.
gaštanové pyré mrazené 500 gramov • vajce slepačie 5 kusov
Do hlbokej misy dáme vajcia a pridáme rozmrazené gaštanové pyré.
4.
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • puding vanilkový - prášok 120 gramov • cukor kryštálový 120 gramov
Pridáme tvaroh, prisypeme pudingový prášok a cukor.
6.
Nalejeme na cesto.
7.
V rozohriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút pečieme. Za ten čas tekutá zmes stuhne. Necháme vychladnúť.
8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 24 gramov
Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku a rovnomerne ju natrieme na zákusok. Vložíme do chladničky na 2 hodiny.
9.
Pred podávaním krájame na väčšie či menšie trojuholníky podľa chuti. Počet porcií je závislý od veľkosti nakrájaných trojuholníkov.
Dobrú chuť!