svetvomne.sk

Šaláty > Zaváraniny

Zaváraniny

 

Hroznový džem Nový recept

Hroznový džem

Skvelý domáci džem z drobného, kyslastého, modrého hrozna. Pri jeho príprave bol použitý cukor a želírovací trstinový cukor s pektínom, bez konzervačných látok. Džem je primerane hustý, vhodný na palacinky, na potretie zákuskov so sladkými plnkami i na korpus krémovej torty.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Nakladaný chren

Jednoduchý recept na domáci nakladaný lahôdkový chren s jablkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Zavárame červenú repu - cviklu s chrenom

Červená repa patrí medzi najliečivejšie druhy potravín. Môžeme z nej pripraviť veľmi chutné a ľahko stráviteľné jedlá. Sterilizovaná cvikla s chrenom je vhodným doplnkom k jedlám z mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Zavárame huby

Zavárané dubáky, kozáky alebo malé suchohríby s cibuľou konzumujeme k tým istým pokrmom ku ktorým máme radi sterilizované uhorky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kvašáky - kvasené uhorky

Na kvašáky či kvasáky exituje mnoho receptúr. My vám ponúkame jednu z nich.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Zavárame pikantné uhorky

Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Zavárame uhorky

Domáce sladkokyslé uhorky. Uhorky sú vhodné na konzumáciu už mesiac po zavarení. Z uvedeného množstva uhoriek (asi 10 cm dlhých) získame približne 25 kusov sedemdecových fliaš.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Zavárame hrušky

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Mrazený medvedí cesnak

Jednoducho nasekaný medvedí cesnak, zmiešaný s vodou a zmrazený. Skvelá bylinka do každej zeleninovej polievky, omáčky...a pod. počas celej zimy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť