svetvomne.sk

Talianska kuchyňa

 

Kuracie prsia plnené mozzarellou s bazalkou

Kuracie prsia plnené mozzarellou s bazalkou

Pozrite ako jednoducho sa dá pripraviť vizuálne a chuťovo zaujímavý pokrm zo surovín ktoré každý pozná a zbožňuje. Napriek tomu s týmto receptom uspejete pri romantickej večeri, rodinnom obede aj u detí.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Zemiakové Gnocchi alias Noky

Zemiakové Gnocchi alias Noky

Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Vanilková Panna Cotta

Vanilková Panna Cotta

Tradičný taliansky krémový dezert.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Kura Cacciatore

Kura Cacciatore

Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Fettuccine s brokolicou

Fettuccine s brokolicou

Cestoviny s parenou brokolicou a paradajkami v jemnej bazalkovo - petržlenovej omáčke.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Hráškové rizoto

Hráškové rizoto

Chutné krémove rizoto s hráškom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Špagety Aglio e Olio

Špagety Aglio e Olio

Tradičné talianske špagety s cesnakom a olejom. Ochutené sú čiernym korením, soľou a chilli.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
stredná

Rizoto so syrom Pecorino

Rizoto so syrom Pecorino

Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Špagety all'Amatriciana

Špagety all'Amatriciana

Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. bucatini a veľmi chutná :)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná

Zapekané gnocchi s lososom

Zapekané gnocchi s lososom

Zemiakové "halušky" zapečené s kúskami lososa a bešamelom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Pizza

Pizza

Výborná pizza z cesta odporúčaného talianskym kuchárom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Lasagne s jemným bešamelom

Lasagne s jemným bešamelom

Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Cannelloni s mäsovou plnkou

Cannelloni s mäsovou plnkou

Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou

Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou

Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Špagety s bazalkovým pestom

Špagety s bazalkovým pestom

Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky. Jednoducho "Spaghetti al Pesto Genovese".

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Tiramisu

Tiramisu

Jemný taliansky dezert.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Cannelloni s tekvicou

Cannelloni s tekvicou

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Fantozziho paradajková polievka

Fantozziho paradajková polievka

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Hubové rizoto s kuriatkami

Hubové rizoto s kuriatkami

Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Syrovo-šunkové cestoviny Bucatini

Syrovo-šunkové cestoviny Bucatini

Krémové cestoviny s jemnou syrovou omáčkou a šunkovými prúžkami.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Lasagne

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

Kuchtil
Norika
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť