svetvomne.sk

Slovenská kuchyňa

 
Slivkové gule z tvarohového cesta

Tá najúžasnejšia klasika zo sliviek na tanieri. Mňam.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Marhuľové guľky z tvarohového cesta

Babičkine marhuľové guľky z tvarohového cesta sú rýchlo a jednoducho pripravené. Recept s podrobnými krokmi postupu zvládne aj začiatočník.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Fazuľová polievka na sladkokyslo

Stará dobrá klasická polievočka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Bobáľky s makom

Bobáľky, opekance, pupáľky, pupáky či pupáčiky...najobľúbenejšie sú z makom. Keďže je pokrm pomerne sýty malo by pripravené množstvo stačiť na uvedené 4 porcie. Ak sa vám to zdá málo, kľudne si množstvo ingrediencií zdvojnásobte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Bryndzový posúch so slaninou

Vynikajúci slaný koláč z obľúbenej slovenskej bryndze.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Lokše

Recept na chutné a jednoduché lokše.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Opekance-bobáľky

Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného množstva získate 250 g hotových bobáľkov. Podľa potreby ingrediencie zdvojnásobte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kôprová omáčka

Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Gemerské pirohy

Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Šúľance s tvarohom

Recept na domáce šúľance zo zemiakového cesta, posypané sladkým tvarohom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Dusená kapusta s bravčovými párkami.

Chutné a na peňaženku nenáročné jedlo z kapusty a bravčových párkov, vhodnou prílohou je domáca parená knedľa.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Krúpna baba s hubami

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Zemský tysaj

Párky na cibuli so zeleninou a zemiakmi.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Dusené jahňacie pliecko

Recept na pomaly dusené jahňacie maso v rúre, navoňané rozmarínom a špikované cesnakom s balzamikovou redukciou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Tradičná čerešňová bublanina

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť