Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.
Kuchtil
Norika
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka
Tradičný a najjednoduchší recept na prípravu slivkových guliek v jemnom cestíčku.
Kuchtil
Elenka
Čas prípravy
1 h. 15 min.
Náročnosť
nízka
Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka
Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
Mliečna polievka zo zelených fazuľových strukov (luskov) so zemiakmi. Porcie polievky si dochutíme octom, alebo citrónovou šťavou.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
—
Náročnosť
nízka
Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká
Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.
Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Párky na cibuli so zeleninou a zemiakmi.
Kuchtil
Michal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného množstva získate 250 g hotových bobáľkov. Podľa potreby ingrediencie zdvojnásobte.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
—
Náročnosť
stredná
Recept na špagety s bryndzou, chrumkavou mrkvičkou, cibuľkou a koriandrom.
Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Recept na domáce šúľance zo zemiakového cesta, posypané sladkým tvarohom.
Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
—
Náročnosť
stredná
Tradičný symbol Veľkonočných sviatkov, ktorý poteší nie len vaše chuťové zmysly.
Kuchtil
Norika
Čas prípravy
—
Náročnosť
nízka
Tá najúžasnejšia klasika zo sliviek na tanieri. Mňam.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká
Chutné a na peňaženku nenáročné jedlo z kapusty a bravčových párkov, vhodnou prílohou je domáca parená knedľa.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná