svetvomne.sk

Slovenská kuchyňa

 
Fazuľová polievka na sladkokyslo

Stará dobrá klasická polievočka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Bryndzový posúch so slaninou

Vynikajúci slaný koláč z obľúbenej slovenskej bryndze.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Lokše

Recept na chutné a jednoduché lokše.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kakaovo-orechový závin

Obľúbený koláč z jogurtového kysnutého cesta, zachutí všetkým deťom i dospelým.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kôprová omáčka

Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Lusková smotanová polievka

Mliečna polievka zo zelených fazuľových strukov (luskov) so zemiakmi. Porcie polievky si dochutíme octom, alebo citrónovou šťavou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Dusená kapusta s bravčovými párkami.

Chutné a na peňaženku nenáročné jedlo z kapusty a bravčových párkov, vhodnou prílohou je domáca parená knedľa.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Gemerské pirohy

Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Zemský tysaj

Párky na cibuli so zeleninou a zemiakmi.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Tradičná čerešňová bublanina

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Bryndzový osúch s cibuľou

Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Slivkové gule z tvarohového cesta

Tá najúžasnejšia klasika zo sliviek na tanieri. Mňam.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Cuketový prívarok

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Krúpna baba s hubami

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Dusené jahňacie pliecko

Recept na pomaly dusené jahňacie maso v rúre, navoňané rozmarínom a špikované cesnakom s balzamikovou redukciou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Bobáľky s makom

Bobáľky, opekance, pupáľky, pupáky či pupáčiky...najobľúbenejšie sú z makom. Keďže je pokrm pomerne sýty malo by pripravené množstvo stačiť na uvedené 4 porcie. Ak sa vám to zdá málo, kľudne si množstvo ingrediencií zdvojnásobte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Veľkonočný baranček

Tradičný symbol Veľkonočných sviatkov, ktorý poteší nie len vaše chuťové zmysly.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť