svetvomne.sk

Slovenská kuchyňa

 
Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Lokše

Recept na chutné a jednoduché lokše.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Gemerské pirohy

Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Slivkové gule so strúhankou

Tradičný a najjednoduchší recept na prípravu slivkových guliek v jemnom cestíčku.

Kuchtil

Elenka

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

nízka

Zemský tysaj

Párky na cibuli so zeleninou a zemiakmi.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Dusená kapusta s bravčovými párkami.

Chutné a na peňaženku nenáročné jedlo z kapusty a bravčových párkov, vhodnou prílohou je domáca parená knedľa.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Veľkonočný baranček

Tradičný symbol Veľkonočných sviatkov, ktorý poteší nie len vaše chuťové zmysly.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Šúľance s tvarohom

Recept na domáce šúľance zo zemiakového cesta, posypané sladkým tvarohom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Tradičná čerešňová bublanina

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Cuketový prívarok

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Bryndzový posúch so slaninou

Vynikajúci slaný koláč z obľúbenej slovenskej bryndze.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bryndzový osúch s cibuľou

Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Fazuľová polievka na sladkokyslo

Stará dobrá klasická polievočka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kakaovo-orechový závin

Obľúbený koláč z jogurtového kysnutého cesta, zachutí všetkým deťom i dospelým.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kôprová omáčka

Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Dusené jahňacie pliecko

Recept na pomaly dusené jahňacie maso v rúre, navoňané rozmarínom a špikované cesnakom s balzamikovou redukciou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť