svetvomne.sk

Sezónne recepty

Či sú v sezóne potraviny ktoré práve dozrievajú, alebo sa fermentovali na zimné mesiace, my tu máme pre Vás vždu aktuálne recepty na všetky mesiace v roku. Nezabudnite že čerstvo dozreté ovocie a zelenina sú najchutnejšie, najzdravšie a často aj lacnejšie.

 
Pečené zeleninové guľôčky

Skvelé zeleninové guľôčky podávame s obľúbenou prílohou. Odporúčame pečené zemiaky, tatarskú omáčku,alebo ryžu, zemiakové pyré, strukovinový prívarok...no, máte toho pestro na výber!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kura Cacciatore Nový recept

Kura Cacciatore

Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Dip s medvedím cesnakom

Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúci, pikantný smotanový dip s medvedím cesnakom.Omáčka je skvelá k zemiakovým plackám, mäsu alebo na namáčanie chipsov či nachos.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Morčacie v jogurtovej omáčke s medvedím cesnakom

Morčacie mäso v krémovej mliečnej omáčke, ktorú sme ochutili obľúbeným a zdravým medvedím cesnakom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Prívarok z červenej šošovice s medvedím cesnakom

Chutný strukovinový prívarok so zemiakmi a zdravým medvedím cesnakom. Inšpirované indickou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Slané krekry s medvedím cesnakom

Chrumkavé pikantné krekry k poháru chladeného vínka.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Vajíčková nátierka s medvedím cesnakom

Skvelá jarná pomazánka, ktorá zachutí každému.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Šatôčky s medvedím cesnakom

Skvelé slané chuťovky s balkánskym syrom a medvedím cesnakom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kurací perkelt

Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Bazový sirup tmavý

Chutný bazový sirup. Dlhším varením získa tmavšiu, karamelovú farbu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Zemiaková placka na plechu

Obľúbené zemiakové placky jednoducho upečené v jednom kuse, na plechu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Plnená tortila s tofu

Chutná vegetariánska tortila.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Uhorkovo paradajkový šalāt so smotanou

Osviežujúci letný šalát z obľúbenej zeleniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Tatarská omáčka z kyslej smotany

Ľahká tatárska omáčka je vhodná k vyprážaným jedlám zo zeleniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Mangalica kotlíkový guláš

Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

Kuracie pečienky s cibuľou a paradajkami

Pred podávaním osolíme a servírujeme s ryžou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Bryndzové plnené chlebíčky

Vynikajúca chuťovka i predjedlo na oslavu i sviatky. Podávame k obľúbeným šalátom, k obloženým misám a konzumujeme príborom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzí kotlíkový guláš

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť