svetvomne.sk

Sezónne recepty

 
Kapustový šalát s majonézou

Svieži a chutný šalátik z čerstvej červenej kapusty s majonézou. Pre menej kalórií môžete použiť majonézu "light", alebo nízkotučný jogurt.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Karfiolovo zemiakové placky

Jemné placky zo zemiakov a karfiolu. Ochutené cesnakom a majoránkou oslovia gurmánov a pochutíte si na nich v každom ročnom období.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kel na smotane Nový recept

Kel na smotane

Základný recept na kel na smotane. Podľa vlastných preferencí si ho môžete vylepšiť pridaním cesnaku, smaženej cibuľky, alebo posypať slnečnicovými či sezamovými semienkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou

Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Pečené bravčové stehno s koreňovou zeleninou

Obľúbené pečené bravčové na zelenine. Podávame so zemiakovou prílohou, s kyslou uhorkou či chutným cviklovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Jarná mäsová roláda

Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Tzaziky Nový recept

Tzaziky

Tsatsici (caciky) je obľúbená grécka omáčka, alebo tiež šalát. Často sa podáva ako predjedlo, ale aj ako príloha ku gréckym jedlám napríklad k souvlaki či gyrosu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bryndzové plnené chlebíčky

Vynikajúca chuťovka i predjedlo na oslavu i sviatky. Podávame k obľúbeným šalátom, k obloženým misám a konzumujeme príborom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Zemiaková placka s cibuľou a medvedím cesnakom

Veľká zemiaková placka na plechu s ovsennými vločkami a ľanovými semienkami, ochutená opečenou cibuľou a medvedím cesnakom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Coleslaw z červenej kapusty

Obľúbený zeleninový šalát zo zdravej červenej kapusty a zeleniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie mleté mäso so zemiakovo syrovou kašou

Zapekané mäso so zeleninou a syrom ochutenou zemiakovou kašou. Je to výborný obed, či večera a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Zapekaný karfiol s tvarohom

Vynikajúci zapekaný karfiol s extra bielkovinami v podobe tvarohu, na slano. Servírujeme s kyslými uhorkami alebo kyslou kapustou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie kocky v smotanovej omáčke s mrkvou

Mäkkučké hovädzie mäso v lahodnej omáčke, podávané s parenou knedľou. To musíte vyskúšať!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Špenátovo bryndzové chuťovky

Skvelý slaný koláč, vhodný na stôl hocikedy a nielen ako chuťovka počas veľkonočných sviatkov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Morčacia roláda so špenátom a praženicou

Veľmi chutná mäsová roláda, ktorá upúta svojou farebnosťou a bude sa vynímať na vašom veľkonočnom stole.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzia roláda so špenátom

Nielen skvelé veľkonočné pohostenie pri podávaní na studeno, ale aj chutný obed či večera pri podávaní za tepla.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Uhorkovo paradajkový šalāt so smotanou

Osviežujúci letný šalát z obľúbenej zeleniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Morčacie kocky na paprike

Jemné dusené morčacie mäso na paprike a cibuli, ktorá tvorí ľahkú omáčku. Najlepšie chutná s dusenou ryžou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť