svetvomne.sk

Recepty indickej kuchyne

 

Cviklovo-mrkvový šalát s jogurtom

Cviklovo-mrkvový šalát s jogurtom

Zdravý šalát (raita), v indickom menu podávaný k pikantným pokrmom za účelom stiahnutia tepla z korenín. Je však aj vynikajúcim tipom na zdravú večeru, či prílohou k mäsu, aj mimo orientálnej kuchyne.Zobraziť viac

Mrkvovo-kapustový šalát s jogurtom

Mrkvovo-kapustový šalát s jogurtom

Prílohový, chuťovo jemne horký šalát. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.Zobraziť viac

Zemiakovo-karfiolová masala

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.Zobraziť viac

Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.Zobraziť viac

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheera - je obľúbený sladký indický koláčik. Je veľmi chutný a jeho príprava je nenáročná.Zobraziť viac

Kapustové kofty

Kapustové kofty

Vegánske, vyprážané, kapustové "fašírky" obľúbené nielen v indickej kuchyni. Podávame s ryžou, zemiakmi, omáčkami či šalátmi.Zobraziť viac

Basmati ryža- základný recept na prípravu

Basmati ryža- základný recept na prípravu

Basmati je dokonalá dlhozrnná ryža, s nezameniteľnou orieškovou chuťou, ktorá je ľahko stráviteľná a úplne bezlepková. Má nízky glykemický index a menej kalórií, ako iné druhy ryže. Pri varení sa vôbec nezlepí a nielen preto si ju určite zamilujete.Zobraziť viac

Špenátové zemiaky

Špenátové zemiaky

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.Zobraziť viac

Prepustené maslo

Prepustené maslo

Ghee (Ghí) - prepustené, prečistené maslo tvorí základ indického varenia. Má vynikajúcu vôňu a orechovú chuť. Ghí používajú aj mnohé kultúry mimo Indiu. Dôkazom toho je, že i naše prababičky maslo tzv. prepúšťaním upravovali a o Indii vedeli málo :)Zobraziť viac

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.Zobraziť viac

 

 
 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť