svetvomne.sk

Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

Skvelé recepty na chutné prívarky a omáčky. Vyberte si podľa chuti a je len na vás či bude váš obed vegetariánsky či nie. Vajíčko, dusené mäso, alebo fašírka chutí na všetkých výborne.

 
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Tekvicový prívarok s kôprom

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakový prívarok s kôprom

Chutný letný prívarok. Pre nevegetariánov podávame s duseným hovädzím, alebo pre vegetariánov s volským okom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Cuketový prívarok

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Šampiňónová omáčka s knedľou

Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Kelový prívarok so zemiakmi

Klasický recept na prípravu kelového prívarku z kuchyne našich mám.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Chrenová omáčka

Jednoduchá a obľúbená omáčka, ktorá je klasicky najviac chutná s vareným hovädzím mäsom a s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Patizónový prívarok

Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Šošovicovo - zemiakový prívarok

Omáčka - prívarok zo šošovice a zemiakov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Prívarok Hokkaidó

Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Špenátový prívarok z mrazeného špenátu

Tradične podávame špenátový prívarok s varenými zemiakmi a volským okom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Biela fazuľová omáčka s párkom

Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Tekvicový prívarok s hovädzími rezňami

Obľúbený prívarok z letnej tekvice a nových zemiakov, pripravený s kyslou smotanou a podávaný s chutnými hovädzími rezňami pečenými v rúre. Ak varíte pre štyroch, varte z polovice 🙂!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Smotanový hrachový prívarok

Obľúbený prívarok zo žltého poleného sušeného hrachu so šľahačkovou smotanou. Skutočná delikatesa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kôprová omáčka

Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Zemiakovo - syrová omáčka

Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Sladkokyslá fazuľová omáčka so zemiakmi

Sladkokyslý, mliečno-smotanový fazuľový prívarok je veľmi chutný pri podávaní s dobrou fašírkou, klobáskou, alebo volským okom. Klasicky k nemu servírujeme čerstvý, mäkký chlieb. Pri príprave 4 porcií použijeme polovičnú dávku ingrediencií.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť