svetvomne.sk

Japonská kuchyňa

 

Restované huby Shimeji

Restované huby Shimeji

Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h.
Náročnosť
nízka

Miso polievka s fazuľovými strukmi

Miso polievka s fazuľovými strukmi

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná

Kurací ramen

Kurací ramen

Vynikajúca japonská polievka.

Kuchtil
Mioo
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Losos na Teriyaki

Losos na Teriyaki

Návod na rýchlu a šetrnú prípravu výborného a zdravého pokrmu.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Nakladaná reďkovka so sezamom

Nakladaná reďkovka so sezamom

Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
5 min.
Náročnosť
nízka

Iriko Dashi

Iriko Dashi

Recept na prípravu vývaru zo sušených ančovičiek Iriko.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Miso polievka s tofu

Miso polievka s tofu

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka

Fazuľové buchty

Fazuľové buchty

Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Domáce sushi

Domáce sushi

Zdravá a chutná delikatesa z ďalekého východu pripravená v našej kuchyni chutí rovnako dobre ako v sushi-bare.

Kuchtil
Mioo
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Awase Dashi

Awase Dashi

Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Smažený koreň lotosu

Smažený koreň lotosu

Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Gomashio - sezamová soľ

Gomashio - sezamová soľ

Recept na dochucovadlo pochádzajúce z japonskej tradičnej kuchyne. Používa sa na ochutenie ryže, strukovín, alebo ryby.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť