svetvomne.sk

Fašiangy

Fašiangy je obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy a sú prechodom medzi zimou a jarou. Sú časom zábav, plesov, karnevalov a tradične do tohoto obdobia patria aj zabíjačky. Ponúkame typické fašiangové recepty i recepty na zabíjačkové špeciality.

 

Pečené šišky Nový recept

Pečené šišky

Šišky pečené v rúre sú skvelou voľbou pre každého kto šišky miluje, ale chce si držať líniu. Ponúkame recept na menšie plnené šišky, ktoré sú sladké, nadýchané, zvonku jemne chrumkavé a bez oleja. Tiež ich však nemôžete zjesť na posedenie desať :)

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakové šišky s lekvárom

Nadýchané, jemné a mäkučké šišky zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Celozrnné šišky

Šišky, ktoré pri vyprážaní neabsorbujú takmer žiaden olej. Najlepšie sú čerstvé s jahodovým džemom i bez neho.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Huspenina

Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Šišky s džemom

Ľahké nadýchané šišky plnené lekvárom, nielen na čas fašiangov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Šišky od Cilky

Tradičný recept predávaný z generácie na generáciu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ovarová polievka

Hustá desiatová polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Bravčová šunka zo šunkovaru

Domáca dusená šunka so 100% obsahom bravčového mäsa, bez konzervantov a ďalších prídavných látok. Šunka má po uvarení prírodnú farbu a chuť vareného mäsa. Je tou najvhodnejšou šunkou pre deti.
Z uvedeného množstva mäsa získame asi 650 g šunky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Tlačenka

Kilogram tej najlepšej domácej bravčovej tlačenky za ktorej kvalitný obsah sa môžete zaručiť.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Domáca bravčová masť a oškvarky

Klasická bravčová masť je nenahraditeľná ingrediencia mnohých pokrmov. Jej domáca príprava - vytápanie slaniny na škvarenie - je jednoduchý postup ktorého výsledkom sú čisté, kvalitné produkty - bravčová masť a oškvarky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Oškvarková nátierka

Klasický recept na obľúbenú oškvarkovú pomazánku.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Tvarohové fánky

... nielen na fašiangy.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť