svetvomne.sk

Bezlepkové

Príprava stravy pre celiatikov je často náročná. Rozhodli sme sa vám preto ponúknuť tradičné recepty, na obľúbené jedlá, ktoré v našom receptári neobsahujú lepok. Je samozrejmosťou, že prílohy, ako sú knedle, chlieb či halušky, vymeníte za bezlepkové.

 
Kuracie pečienky s hubami

Návod na prípravu výborných a jemných kuracích pečienok na cibuľke s hubami shiitake. Nie je problém použiť aj iné jedlé huby, podľa chuti stravníkov. Ako príloha je vhodná zemiaková kaša alebo ryža.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Restované huby Shimeji

Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Miso polievka s tofu

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Coleslaw z červenej kapusty

Obľúbený zeleninový šalát zo zdravej červenej kapusty a zeleniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie mleté mäso so zemiakovo syrovou kašou

Zapekané mäso so zeleninou a syrom ochutenou zemiakovou kašou. Je to výborný obed, či večera a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Tzaziky Nový recept

Tzaziky

Tsatsici (caciky) je obľúbená grécka omáčka, alebo tiež šalát. Často sa podáva ako predjedlo, ale aj ako príloha ku gréckym jedlám napríklad k souvlaki či gyrosu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Pečené bravčové stehno s koreňovou zeleninou

Obľúbené pečené bravčové na zelenine. Podávame so zemiakovou prílohou, s kyslou uhorkou či chutným cviklovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Pesto z medvedieho cesnaku

200 gramov skvelej, hustej, pikantnej omáčky. Pesto z medvedieho cesnaku je plné vitamínov a v chladničke vám, po zaliatí trochou olivového oleja, vydrží niekoľko mesiacov. Vhodné je na ochutenie cestovín, do šalátov, alebo si ho pridajte do rôznych jedál podľa chuti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Uhorkovo paradajkový šalāt so smotanou

Osviežujúci letný šalát z obľúbenej zeleniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Morčacie kocky na paprike

Jemné dusené morčacie mäso na paprike a cibuli, ktorá tvorí ľahkú omáčku. Najlepšie chutná s dusenou ryžou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Morčacia roláda so špenátom a praženicou

Veľmi chutná mäsová roláda, ktorá upúta svojou farebnosťou a bude sa vynímať na vašom veľkonočnom stole.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Quinoa s kyslou kapustou

Jednoduchý, chuťovo zaujímavý diétny pokrm plný vitamínov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzie pliecko s batátovým pyré

Recept na prípravu najemno duseného hovädzieho pliecka na redukcii z červeného vína. Toto chutne pripravené mäso je podávané s pyré zo sladkých zemiakov a koreňovej zeleniny so smotanou a bylinkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzia koložvárska kapusta

Obľúbená prekladaná kapusta s mletým hovädzím mäsom s ryžou, hovädzou klobásou, zaliata smotanou. Je to skutočne pochúťka!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Jablková celozrnná žemľovka so škoricovým snehom

Obľúbená žemľovka z celozrnného pečiva, plná zdravých jabĺk a s veľkou vrstvou zapečeného bielkového snehu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Basmati ryža so zeleninou

Jednoduché zeleninové rizoto. Môžeme podávať ako prílohu i ako samostatné vegetariánske jedlo.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie stehno na červenom víne

Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Cvikla s Feta syrom

Recept na výbornú zapekanú cviklu so syrom Feta a orechami. Poslúži ako príloha k jedlu, alebo ľahká večera s kúskom pečiva či čerstvou zeleninkou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Opekané šampiňóny so zemiakmi

Nielen chutná príloha, ale aj samostatný vege pokrm.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť