RECEPTY

Zázvorovo-medové kurča na hruškách

Zázvorovo-medové kurča na hruškách

Chutné pečené kurča s jemnou, ostro-sladkou omáčkou. Podávame s ryžou.

recept,fotorecept,med,hrušky,kurča,zázvor koreň,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

hrušky500gramov
kurča1.5kilogramu
med30gramov
olej olivový20mililitrov
soľ2čajové lyžičky
voda150mililitrov
zázvor koreň30gramov
zázvor mletý1čajová lyžička

 

Recept

1. 

med 30 gramov  olej olivový 20 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  zázvor mletý 1 čajová lyžička

Med rozmiešame s olejom, soľou a zázvorom.

2. 

hrušky 500 gramov

Hrušky ošúpeme a pokrájame na štvrtiny.

3. 

kurča 1.5 kilogramu  soľ 1 čajová lyžička

Kurča umyjeme a zvnútra nasolíme. Vložíme ho do pekáča a povrchu celé potrieme medovou marinádou. Dovnútra kurčaťa vložíme časť hrušiek a ostatné rozložíme okolo neho.

4. 

zázvor koreň 30 gramov

Navrch kurčaťa položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč uzatvoríme a dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodinu.

5. 

voda 150 mililitrov

Po pol hodine odokryjeme a podlejeme teplou vodou.

6. 

Kurča otočíme a opäť zakryjeme, pečieme ďalšiu polhodinu.

7. 

Odokryjeme a necháme 15 minút zapiecť zo strany na ktorej je otočené. Potom ho opäť otočíme a necháme zapiecť do chrumkava z druhej strany.

8. 

Kurča vyberieme. Vyberieme mu zvnútra hrušky a spolu so zázvorom a výpekom ich vložíme do hrnca.

9. 

Obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku.

10. 

Kurča rozporcujeme a omáčkou prelievame pri servírovaní jednotlivé porcie.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies