svetvomne.sk

Sypaný jablkový koláč

Chutný koláč plný zdravých jabĺk servírujeme vychladnutý. Veľmi dobrý je aj teplý podávaný spolu s porciou zmrzliny.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový200gramov
Jablká2kilogramy
Maslo125gramov
Múka polohrubá100gramov
Oriešok muškátový½kusu
Vločky ovsené100gramov
Škorica mletá10gramov

1. Príprava jabĺk

jablká 2 kg

Jablká očistíme a nastrúhame na hrubšie slížiky.

Príprava jabĺk

2. Príprava sypkej zmesi

cukor kryštálový 200 g  múka polohrubá 100 g  vločky ovsené 100 g  škorica mletá 10 g  oriešok muškátový ½ ks

Cukor, múku, vločky, škoricu a postrúhaný muškátový oriešok dobre spolu premiešame.

Príprava sypkej zmesi

3. 

Plech na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie. Jablká na plech rovnomerne rozložíme.

4. 

maslo 125 g

Suchú zmes rovnomerne rozsypeme na jablká. Maslo roztopíme a pokvapkáme ním celý koláč (namiesto masla môžeme použiť olivový olej).

5. Pečenie

Koláč pečieme v rozohriatej rúre na strednom stupni 30 minút zakrytý. Potom ho odokryjeme a ešte 10 minút dopečieme.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť