RECEPTY

Šunka s chrenom v huspenine

Šunka s chrenom v huspenine

Predjedlo vhodné počas hostín v zimných mesiacoch.

recept,fotorecept,bravčové koleno,bravčové paprčky,chren sterilizovaný,šunka bravčová,Slané chuťovky,Bezlepkové

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové koleno1kus
bravčové paprčky2kusy
chren sterilizovaný2čajové lyžičky
olivy s papričkou-
syr tavený60gramov
vajce slepačie2kusy
voda2litre
šunka bravčová100gramov

 

Recept

1. Príprava huspeninového vývaru

bravčové koleno 1 kus  bravčové paprčky 2 kusy  voda 2 litre

Bravčové koleno a bravčové paprčky varíme 2 hodiny v mierne osolenej vode.

2. Príprava chrenovej plnky

syr tavený 60 gramov  chren sterilizovaný 2 čajové lyžičky

Syr vymiešame s chrenom.

3. Plnenie šunky a príprava vajec

šunka bravčová 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Šesť plátkov šunky plníme pripravenou plnkou a zvinieme do roládky. Vajcia uvaríme natvrdo a po vychladnutí ich nakrájame na kolieska.

4. Uloženie ingrediencií do misiek

olivy s papričkou

Na dno plytkých sklených misiek uložíme rolku plnenej šunky, pridáme 2 kolieska vajca a olivy.

5. 

Do misiek nalejeme primerané množstvo vývaru a v chlade necháme 12 hodín stuhnúť.

6. Podávame

Každú misku tesne pred podávaním opatrne vyklopíme na tanier. Servírujeme s chlebom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies