svetvomne.sk

Špagety s domácim pestom

Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
bazalka15lístkov
cestoviny - Špagety350gramov
olej olivový70mililitrov
orechy píniové35gramov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1čajová lyžička
syr Parmezán20gramov

1. Príprava špagiet

cestoviny - Špagety 350 g  soľ 1 ČL

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda vrieť, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.

2. Príprava pesta

orechy píniové 35 g

Na panvici opražíme piniové orechy do zlatova.

Príprava pesta

3. Zmixujeme bazalku a orechy

bazalka 15 lístkov

V elektrickom mixéry rozdrvíme orechy. Pridáme lístky čerstvej bazalky, mixovaním premiešame.

Zmixujeme bazalku a orechy

4. Pesto

paprika červená mletá 1 ČL  syr Parmezán 20 g  olej olivový 70 ml

Do zmesi primiešame mletú červenú papriku, postrúhaný parmezán a olivový olej. Ak by bolo pesto príliš husté, rozriedime ho priliatím oleja.

Pesto

5. 

Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripraveným pestom. Podávame porcie posypané postrúhaným parmezánom.

6. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť