RECEPTY

Snehové pusinky so šľahačkovým krémom

Snehové pusinky so šľahačkovým krémom

Časovo náročná dobrotka, ktorá sa okamžite rozchytá. A keďže jeden plech bude málo :) napečte si pre istotu korpusy (kolieska a pusinky) do zásoby.

recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Suché pečivo,Bezlepkové

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor práškový1čajová lyžička
mascarpone125gramov
maslo-
ocot jablčný1čajová lyžička
smotana na šľahanie (30-33% tuku)125mililitrov
vaječný bielok2kusy
škrob kukuričný1čajová lyžička

 

Recept

1. 

vaječný bielok 2 kusy  cukor kryštálový 100 gramov  ocot jablčný 1 čajová lyžička  škrob kukuričný 1 čajová lyžička

Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

2. 

Bielkovú hmotu vložíme do cukrárenského vrecúška.

3. 

maslo

Plech vymastíme maslom a striekame na neho pusinky a kolieska. Musíme nastriekať rovnaký počet pusiniek ako koliesok. Pečieme pri 100°C približne 90 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme jej obsah spolu s rúrou vychladnúť(cca 2 hodiny).

4. Tesne pred podávaním pusinky naplníme

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov  cukor práškový 1 čajová lyžička

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.

5. 

mascarpone 125 gramov

Primiešame mascarpone.

6. 

Plnkou naplníme cukrárenské vrecúško a na upečené kolieska nastriekame krém. Na krém položíme pečenú pusinku. Do krému môžeme vložiť černicu, alebo iné drobné ovocie. Prípadne drobným ovocím ozdobíme pusinku. Po naplnení čo najskôr konzumujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies