RECEPTY

Škoricový cheesecake

Škoricový cheesecake

Jemný dezert s vôňou Vianoc.

recept,fotorecept,škoricové sušienky,mascarpone,smotana kyslá (14-18% tuku),tvaroh jemný mäkký,Zákusky,Vianočné recepty

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový125gramov
cukor vanilkový30gramov
cukor škoricový-
mascarpone200gramov
maslo125gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie3kusy
škorica mletá1čajová lyžička
škoricové sušienky250gramov

 

Recept

1. 

škoricové sušienky 250 gramov

Sušienky najemno nasekáme v elektrickom sekáčiku, prípadne ich rozdrvíme kuchynským valčekom. Namiesto škoricových sušienok môžeme použiť aj maslové s tým, že do nich pridáme lyžičku, dve, mletej škorice.

2. 

maslo 125 gramov

Maslo rozpustíme a vychladené ho prilejeme k sušienkam. Rukami vypracujeme cesto, ktoré bude čiastočne drobivé.

3. 

Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno tortovej formy a pohárom ho poriadne utlačíme.

4. 

mascarpone 200 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor práškový 125 gramov  cukor vanilkový 30 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  vajce slepačie 3 kusy

Jemný krémový syr, smotanu, tvaroh, oba cukre a škoricu vyšľaháme. Postupne zašľahávame po jednom vajíčka.

5. 

Tekutú zmes nalejeme na cesto.

6. 

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme hlboký plech naplnený vodou. Koláč umiestnime na mriežku nad plech. V tomto vodnom kúpeli dezert pečieme pri teplote 160-170°C 60 minút. Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru vypneme, pootvoríme a necháme 2 hodiny koláč v rúre na zbytkovom teple dopekať a chladnúť. Za ten čas nám takmer úplne stuhne.

7. 

Vychladnutý dezert nakoniec vložíme na niekoľko hodín do chladničky.

8. Tip na zdobenie

cukor škoricový

Papier o rozmere 3 x 3 cm preložíme na polovicu a vystrihneme malé pol srdiečko. Po rozložení papiera sa nám vytvorí šablóna, ktorú jemne položíme na každý rez dezertu a do vzniknutého otvoru nasypeme škoricový cukor. Papier opatrne zložíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies