svetvomne.sk

Restované huby Shimeji

    

Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

1

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
cibuľa40gramov
huby shimeji biele150gramov
kapusta čínska60gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mrkva40gramov
olej na vyprážanie2polievkové lyžice
rybacia omáčka2polievkové lyžice

1. 

mrkva 40 gramov

Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame.

2. 

olej na vyprážanie 2 polievkové lyžice

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Mrkvu mierne orestujeme na oleji.

3. 

cibuľa 40 gramov  cesnak 2 strúčiky

Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a cesnak.

4. 

huby shimeji biele 150 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Keď cibuľa zosklovatie, pridáme huby a okoreníme.

5. 

Spolu restujeme dozlatova.

6. 

rybacia omáčka 2 polievkové lyžice  kapusta čínska 60 gramov

Pridáme trochu nasekanej kapusty a dochutíme rybacou omáčkou.

7. 

Premiešame a odstavíme z ohrevu.

8. TIP na servírovanie

Podávame samostatne, alebo zmiešané s rezancami, ryžou, quinoou, kuskusom a pod. Posypeme čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť