RECEPTY

Palacinková pochúťka

Palacinková pochúťka

Palacinky na trochu iný spôsob, ochutené tradičnou kombináciou jabĺk a škorice. Tým, že sú palacinky hrubšie, ušetria vám čas a ich chuť je vynikajúca.

recept,fotorecept,múka hladká,mlieko polotučné 1,5%,jablká,Palacinky

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1polievková lyžica
cukor vanilkový1balíček
jablká2kusy
lekvár marhuľový-
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká150gramov
poleva cukrárska čokoládová-
sódová voda50mililitrov
vajce slepačie1kus
škorica mletá-

 

Recept

1. 

múka hladká 150 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  sódová voda 50 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  cukor vanilkový 1 balíček

V miske vyšľaháme vajce, mlieko, cukor a vanilkový cukor, múku, sódovú vodu, kypriaci prášok, tak, aby vzniklo hladké cestíčko.

2. 

jablká 2 kusy  škorica mletá

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme očistené, na tenké plátky nakrájané jabĺčko a chvíľu prikryté dusíme, pokiaľ nezmäkknú.

3. 

Podusené jabĺčka poprášime škoricou a opatrne zalejeme polovicou cesta.

4. 

lekvár marhuľový

Pomaly upečieme hrubšiu palacinku z oboch strán a po vybratí potrieme hrubou vrstvou marhuľového lekváru.

5. 

Tým istým spôsobom pripravíme druhú palacinku a prekryjeme ňou palacinku s lekvárom.

6. 

poleva cukrárska čokoládová

Hotovú palacinkovú pizzu prelejeme roztopenou čokoládovou polevou.

7. 

Nakájame na trojuholníčky a podávame so šľahačkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies